Nainen, 42

Olen ollut Entitaksen asiakkaana nyt 7 vuotta. Asun Entitaksen läheisyydessä, joten minun on helppo lähteä päivittäin talolle katsomaan ystäviä ja tuttuja. Käyn usein talolla syömässä, sillä ruokailut ovat edullisia ja hyviä, enkä kykenisi pienillä tuloillani ostamaan sitä kaikkea monipuolista ruokaa, jota Entitaksessa on tarjolla. Minulle ruokailut ovat erityisen tärkeitä myös siksi, etten sairauteni vuoksi pysty itse ruokaa kovin helposti tekemään ja lisäksi ne tuovat mielekästä tekemistä päiviini, kun saan viettää aikaa muiden kanssa.

Käyn useissa erilaisissa Entitaksen järjestämissä ryhmissä, kuten pop-ryhmässä, naisten ryhmässä, taideryhmässä sekä suljetussa keskusteluryhmässä ”inkkareissa.” Lisäksi olen kuvittanut kirjallisuusryhmän tuotoksia. Työtoimintaan osallistun kaksi kertaa viikossa. Työtoiminta vahvistaa osallisuuden ja osaamisen tunnetta ja tuo onnistumisen tunteita työnteosta, vaikka olen eläkkeellä. Sitä kautta pääsemme yhdessä tekemään ja kokemaan asioita ja saamme siitä pientä korvaustakin vielä. Kotikäynneillä hoidamme yhdessä kauppa-asioita, apteekkireissuja ja juttelemme mieltä painavista asioista. Omahoitajalle voi laittaa viestiä mieltä painavista asioista kotikäyntien ulkopuolellakin. Myös omahoitajapäivä järjestetään kerran vuodessa, jolloin asiakas saa itse valita miten päivää vietetään. Olemme käyneet mm. oopperassa ja konserteissa.

Kesällä odotan aina silloin järjestettävää ”kesäleiriä”, sinne on pakko päästä! Kesäisin olen osallistunut myös Entitaksen järjestämille ulkomaanmatkoille esim. Hollantiin, Itävaltaan, Romaniaan jne. Tänä vuonna olemme lähdössä Kroatiaan.
Arvostan myös talolla järjestettävää lääkärin vastaanottoa, se tuntuu tutulta ja turvalliselta.

Entitas antaa hyvän tuen ympärivuorokautisesti ja paikan minne tulla aamuisin ja missä viettää aikaa. Minulle Entitas antaa turvaa ja suojaa sekä paikan olla ”mielenterveys-ihmisenä”, kuntoutujasta en enää puhu. Täällä voin olla se, joka olen ja puhua vapaasti asioista niinkuin ne ovat ilman leimaantumisen pelkoa. Täällä on hyvä olla.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Ajankohtaista

Meistä sanottua